Waar snorkelen in Vietnam (11 mooiste snorkel spots)

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020

Snorkelen in Vietnam is een van de gaafste activiteiten die jij kan doen. Van de perfect onderhouden koraal tuinen in … tot de mooiste tropische vissen. 

Hieronder vind jij de mooiste snorkel locaties in Vietnam voor jou op een rijtje. De locaties met de mooiste tropische vissen en het kleurrijkste koraal zodat jij precies weet waar jij heen kan als jij wilt snorkelen in Vietnam. 

Wil jij meer weten over duiken in Vietnam? Lees dan ons artikel Duiken in Vietnam.

Fotografie tips tijdens jouw snorkel trip in Vietnam

Het leven onder water in Thailand is zo ontzettend mooi dat je niets anders kan dan het willen vastleggen. Hieronder vind jij de beste tips om de mooiste onderwaterfoto’s te maken. 

Maar voordat je je camera pakt en er op los schiet is er een regel die je in je achterhoofd moet houden. Je mag nooit het leven verstoren of vernietigen voor een foto. 

Gopro onderwater

Zorg dat je dichtbij je subject komt. Kleur vervormt onder water. Kom tot 40 centimeter afstand van jouw onderwerp. Als je op veel grotere afstand kleine onderwerpen gaat fotograferen vervormt het water het lichtinval waardoor je foto er anders uit komt te zien. 

Wil jij weten waarmee je het beste foto’s onder water kunt maken? Klik op de link en kom erachter welke producten op bol.com het beste zijn om zulk soort foto’s te maken. 

Zorg dat je flits aanstaat. Doordat het ligt vervormt onder water is het handig om je flits aan te hebben. Je onderwerp wordt dan beter belicht waardoor je foto beter lukt. 

Zorg dat de ogen van je onderwerp in focus zijn. Het kan er al snel dof uitzien onder water. Het is dus van belang om als je levende dieren wilt fotograferen om de ogen scherp te hebben. Dan lijken de dieren direct levendiger en jouw foto tien keer beter. 

Houdt je aan de rule of thirds. Er is zoveel moois te vinden in het water van thailand. Om mooie foto’s te maken is een goede compositie van belang. Een van de regels die je hierbij kunt gebruiken is de rule of thirds. Dan neemt je onderwerp een derde van de ruimte op jouw foto in en tweederde neemt de ruimte in. Hierdoor voelt je foto in balans en geeft het een interessante compositie. 

#1 Nha Trang – De beste plek om te snorkelen in Vietnam

Veel bezoekers zeggen dat Nha Trang niet mag overslaan. Je vindt hier de mooiste koraal tuinen en riffen met honderden wonderschone vissen en planten. 

De mooiste locatie om te snorkelen is Mun Bay. DIt is het eerste beschermde marine gebied van Vietnam. Maar niet alleen Mun Bay is de moeite waard om te bezoeken maar ook Tam island en Monkey Island mag je niet missen bij een bezoekje aan Nha Trang. 

Wanneer je snorkelt kan je een verscheidenheid aan tropische vissen verwachten zoals morenen, alen en kogelvis. 

Daarnaast kan je ook hier heel goed duiken in Nha Trang. Met een gemiddelde diepte van 18 meter kan jij perfect de wereld onder het zeeoppervlak ontdekken. Het maakt daarbij niet uit of je een beginner bent of heel ervaren. Je kan voor alle levels hier terecht. 

De beste tijd om te gaan snorkelen of duiken is in juli of augustus.  

De gemiddelde kosten voor een snorkelexcursie zijn 350.000 VND. 

#2 Whale Island – Nha Trang vind Nemo of duik naar walvissen

Locatie: Vạn Ninh, Khánh Hòa

Op maar 90 minuten rijden ten noorden van Nha Trang vind je whale island. Het is een schitterend en verborgen baai. Met haar turquoise water en zandstranden is het perfect om heerlijk in te snorkelen vanaf het strand. 

Ontdek de clownfish en anemonen die om je heen zwemmen tussen het koraal. Waardoor je het gevoel hebt dat je je in de bekende pixarfilm bevindt. 

Als je klaar bent met snorkelen kan je altijd nog dieper het water in duiken. Het eiland staat bekend om het zien van walvissen en walvishaaien. Mocht je deze willen zien kan je het beste tussen april en juli komen. 

#3 Con Dao Island - snorkelen vanaf het strand

Con Dao wordt gezien als het mooiste koraalrif van Vietnam. Er zijn 16 eilanden die zorgen voor een uniek ecosysteem. Dit betekend dat jij perfect kan snorkelen. 

Geniet van de schoonheid van de natuur onder het water. Met name het koraal is wonderschoon. Zie de zeldzame zee dieren zoals zeeschildpadden, en zeeolifanten. 

De beste plek om te snorkelen in Con Dao is Bay Canh, Con Son Bay, Tai island, Cau island. 

Als jij dit wilt doen kan je het beste tussen maart en september komen. Dan is het ideaal om te snorkelen in Vietnam. 

Beste snorkelspots met een tour

Als jij een tour pakt kan je het beste gaan snorkelen rond de baaien Bay Canh en Betel eiland. 

Snorkelen vanaf de kant

De gaafste plek om te snorkelen vanaf het strand is in Con Dao National Park. Daar ligt het Ong Dung strand. Het is maar een klein stukje lopen tot je bij het koraalrif komt. Het is een van die plekken waar je niet hoeft te varen om te snorkelen. 

Als dat nog niet genoeg is, is dat niet jouw enige optie. Je kan ook naar Bai Dam Trau gaan. Dit stukje strand ligt vlakbij het strand. Met name het gedeelte bij de rotsen is perfect om te snorkelen. 

#4 Phu Quoc Island – zwemmen, duiken en snorkelen

Phu Quoc staat beter bekend als de Malediven in Vietnam. Deze parel van een eiland staat bekend om haar mooie stranden. 

Maar dat is niet het enige…

Phu Quoc staat ook bekend om haar perfecte wateren om in te snorkelen. Het water rondom het eiland kent de mooiste koraalriffen, en vissen met de meest uiteenlopende kleuren. 

Neem een duik in het water en ontdek het voor jezelf. 

Het fantastische aan Phu Quoc is, is dat het er relatief veilig is, goedkoop en een goed alternatief voor bijvoorbeeld Nha Trang of Koh Tao in Thailand. 

Het beste seizoen om te snorkelen in Phu Quoc is gedurende het droge seizoen. Dat is tussen oktober en april als de zee kalmer is en de helderheid het hoogst. De temperatuur van het water schommelt dan tussen de 28 en 31 graden celsius. 

Phu Quoc

Beste snorkelspots met een tour

Het is mogelijk op het eiland om een georganiseerde snorkel tour te nemen op twee plekken. In het zuiden nabij An Thoi en de Fingernail island. 

Het noorden is voor jou geen optie. Het koraal is dood en je zal amper een vis zien. Als mensen dit aanbieden moet je hier niet intrappen. 

Ga in plaats daarvan naar de zuidelijke eilandjes. Daar is het koraal mooi en talrijk en vind je een groot aantal vissen zodra je het water in gaat. 

Er gaan dagelijks tours naar deze plek toe. 

Snorkelen vanaf het strand

Als je op Long Beach bent, loop je naar het zuiden tot je een restaurant op de rotsen ziet. Je kan perfect snorkelen rondom deze rotsen. 

Maar niet alleen op Long Beach kun je snorkelen vanaf het strand op Phu Quoc eiland. Ook op Bai Sao kun je perfect snorkelen. Nabij Paradiso beach ga je simpelweg het water in en zie jij de mooiste vissen rondom je zwemmen. 

Op Long beach loop je vanaf Rory’s beach bar richting het zuiden van het strand tot je een restaurant op de rotsen ziet. Rond de rotsen vind je je snorkelspot. Ook op Bai Sao kun je rond de rotsen bij Paradiso beach bar goed snorkelen.

Een snorkelexcursie in Phu Quoc betaal je gemiddeld 350.000 VND. 

#5 Cham Island (Hoi An) - opkomende snorkel hotspot van Vietnam

Voor de kust van Hoi An ligt een eilandengroep die door de toegenomen populariteit inmiddels een behoorlijk graantje meepikt van het toerisme.

Ik heb het over Cham Island. Een opkomende hotspot.

Afhankelijk van het jaargetijde kun je hier heerlijk snorkelen, duiken en strandhangen of in geval van het verkeerde jaargetijde heb je hier helemaal niets te zoeken.

Maar daarover later meer.

Cham Island’s Hon Lao is het grootste eiland van de acht en is begroeid met dicht bos en omringd door fraaie stranden. Het heeft ook nog steeds een interessant vissersdorp waar de tijd lijkt stil te staan.

Maar daar zal snel verandering in komen.

De Vietnamezen hebben gekeken naar hun Thaise broeders en zusters en weten inmiddels dat eilanden toeristische trekpleisters zijn die de kassa laten rinkelen.

Ontwikkeling gaat daarom de laatste tijd snel wat de eens zo onaangetaste eiland gemeenschappen voorgoed zal veranderen.

Met haar 5000 hectare grond onderwater met onder andere 165 hectare aan koraal rif en 500 hectare aan zeegras bedden met vele verschillende diersoorten die hier leven zijn de Cham eilanden een van de mooiste eilanden van Vietnam. 

Je kan hier perfect snorkelen tussen de meer dan 200 verschillende soorten vissen die hier zwemmen. Duik het water in en verken het leven onder water. 

#6 Vinh Hy Bay - Het mooiste koraal van Vietnam

Vinh Hy Bay is een van de vier meest mooie baaien in Vietnam. Op nog geen uur rijden van Phan Rang vind je hier een uitzicht dat je nergens anders vindt in Vietnam. 

De zee in Vinh Hy is het hele jaar door mooi. Met meer dan 300 verschillende soorten koraal kan jij hier optimaal de natuur onder water verkennen tijdens een snorkel sessie. Als je dan het water in springt en kopje onder gaat worden jouw ogen getrakteerd op de meest mooie koraal in alle kleuren denkbaar. 

Snorkel in Vihn Hy Bay altijd met een gids erbij.

Het is ook mogelijk om alles te bewonderen vanuit een boot met glazen bodem. Hierdoor kan je het koraalrif veilig en gemakkelijk te bewonderen. 

#7 Cat Ba island - Vietnams geheime snorkelspot

Cat Ba verdient het om een van de meest bezochte duik en snorkel spots te zijn in Vietnam. Van Hanoi kan je het strand met de bus bereiken in slechts vier uur. Deze bus gaat rechtstreeks naar het eiland. In de zomer kan het er druk zijn aangezien de locals zelf ook naar Cat Ba vluchten om te ontspannen en een duik te nemen in het warme water. 

In vergelijking met andere duik en snorkel locaties in Vietnam is het aantal koraal dat je er vindt minder. Maar ze zijn heel goed onderhouden door de lokale bevolking en nog niet te veel blootgesteld aan toerisme. Doordat het koraal dient als schuilplaats voor de vele onderwater dieren die er leven, kan jij de meest mooie tropische vissen zien wanneer jij in het water duikt.

De kosten voor een snorkeltrip in Cat Ba zijn 600.000 VND. 

#9 Son Tra Schiereiland - Snorkelen vanaf witte zandstranden

Son Tra is een van die plaatsen waar je gewoonweg geweest moet zijn om te geloven hoe mooi het onder het zeeoppervlak is. Je kan hier zo ontzettend mooi snorkelen in Vietnamese water bij Son Tra Schiereiland. 

Het is een van de meest populaire spots om te snorkelen  in Vietnam. Niet alleen onder het wateroppervlak is het wonderschoon, maar ook in het groen langs het witte zandstrand is weelderig groen. 

De meeste tours nemen jou mee naar Sup Islet waar het meest ongelofelijke koraal te vinden is in Vietnam. Het water is daar zo kristalhelder dat je niet eens de boot uit hoeft om de vissen te zien zwemmen. 

De beste tijd om Son Tra te bezoeken is van april tot juli. 

De gemiddelde kosten voor een snorkeltour zijn 500.000 VND. 

#10 Cu Lao Cham - Best onderhouden koraal tuin van Vietnam

Niet ver van het Son Tra schiereiland ligt Cu Lao Cham. Dit gebied is zo mooi dat het het op de werelderfgoedlijst staat van Unesco. 

Het koraal staat onder streng toezicht van de lokale autoriteiten waardoor jij kan genieten van de perfect onderhouden koraal tuin. 

Zie hoe de tropische vissen rondom je zwemmen die zich verscholen hebben in het koraal. 

De beste reistijd om te snorkelen in Cu Lao Cham is tussen maart en augustus. 

De gemiddelde prijs voor een snorkel expeditie is 650.000 VND. 

Beste tijd om te snorkelen in Vietnam

De beste tijd om te snorkelen in Vietnam is tijdens het droge seizoen van maart tot en met oktober. Dit komt door de betere zichtbaarheid en een rustige stroming. Het weer zal verschillen per plaats dus zorg ervoor dat jij het weerbericht checkt voor je gaat.

Mocht je toch andere reisdata reizen door Vietnam, lees dan beste reistijd van Vietnam.