Grand Palace & Wat Phra Kaeo

Laatst bijgewerkt: 14-07-2020

Als je een paar dagen in Bangkok bent dan is het Grand Palace in Bangkok zeker een aanrader als bezienswaardigheid. Je vind het Grand Palace aan de oevers van de Chao Phraya-river. Dit gebied word beschouwt als het cultureel centrum van Bangkok. Het koninklijk paleis ligt aan een plein waar in de eind van de middag kraampjes met dranken, hapjes en souvenirs verschijnen. 

https://www.youtube.com/watch?v=ux9BX5cRTW0&feature=youtu.be

Het Grand Palace heeft ongeveer 2,5 vierkante kilometer aan terein. Op dit terein is niet alleen het zomerpaleis te bezichtigen maar ook de tempel de Wat Phra Karo en het meest heilige Boadha beeld in Thailand, de smaragdgroene Boeddha. De enorme gouden Phra Si Rattana Chedi op het terrein, bevat relikwieën die aan Boeddha toebehoorden. Deze heilige Chedi zou ook een stuk van het borstbeen van Boeddha herbergen.

Wat Phra Kaeo

De Wat Phra Kaeo is de tempel van de smaragdgroene Boedha. Wat Phra Kaeo is even oud als Bangkok zelf, de eerste steen werd gelegd in 1782. Deze tempel word beschouwd als de belangrijkste boeddhistische tempel van heel Thailand.  In het tempelcomplex vallen de kleurrijke chedi’s (graven) op met daken van bladgoud, geglazuurde oranje en groene tegels, en pilaren die zijn versierd met mooie mozaïeken. Voor de tempel heb je de poortwachter de Yaksha beschermen de tempel tegen bozen geesten.

de Smaragden Boeddha is slechts 60 centimeter hoog. Het is niet bekend hoe oud het precies is.  Wel werd het in de 16e eeuw door de Laotianen meegenomen uit Chiang Mai. Tweehonderd jaar later werd het terugveroverd door de Thaise generaal Chakri, de latere koning Rama I

Wat Phra Kaeo

Website: Wat Phra Kaeo
Adres: Na Phralan Road (zuidzijde van het plein Sanam Luang)
Openingstijden: 08.30-15.30
Toegangsprijs: 500 baht

Koninklijk Paleis

Website: Koninklijk Paleis
Adres: Na Phralan Road
Openingstijden: 08.30-15.30
Toegangsprijs: 400 baht (geeft toegang tot Vimanmek Paleis en Abhisek Dusit troonzaal)

Raadpleeg de websites van Wat Phra Kaeo en het Koninklijk Paleis voor actuele prijsinformatie en openingstijden.