7 Mooiste surf locaties Sri Lanka ( Alles wat jij moet weten over surfen in Sri Lanka )

Laatst bijgewerkt: 20-01-2020

Een van de tofste dingen die je kunt doen in Sri Lanka is surfen. Of je nou beginner bent en nog nooit op een surfboard gestaan hebt of al eerder in je leven wat golven gepakt hebt. We kunnen surfen in Sri Lanka is een van de dingen die je moet doen in dit paradijs!

Hieronder 7 beste surf locaties van Sri Lanka, waar je het best kan surfen in Sri Lanka.

Probeer je reisroute af te stemmen op een van deze surfplekken om wat golven te pakken tijdens je verblijf in Sri Lanka.

Wat zijn de surf seizoenen in Sri Lanka? Beste tijd om te surfen in Sri Lanka

Of je goed kunt surfen in Sri Lanka is erg afhankelijk van het hoog en laagseizoen. De kwaliteit van de golven kan erg wisselen gedurende het jaar. Het kan zo zijn dat een paar kilometer verder op de golven beter zijn dan je huidige bestemming. Het beste wat je kan doen is andere toeristen in de gaten houden die een eigen board hebben, Dat zijn de echte surfers. 

Dit zijn de beste surf seizoenen van Sri Lanka

Surfen in het zuidwesten: november tot en met april

Surfstranden zijn: Tangalle, Mirissa, Hiriketiya, Midigama, Welligama en Hikkaduwa.

Surfen in het noordoosten: mei tot en met oktober

Surfstranden zijn: Arugam Bay.

Hoe duur is het om een Surfplank te huren in Sri Lanka?

Veel surfers nemen hun eigen plank mee in Sri Lanka. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een surfboard huren. Het huren van een surfplank kost ongeveer 6 euro per dag.

Nog nooit gesurfd er worden heel veel surflessen aangeboden bij alle stranden die we noemen in dit artikel. Je betaalt ongeveer 12 euro (200 rupees) voor een ochtend les.

#1 Hikkaduwa badplaats waar je ook kan surfen

Hikkaduwa is een van de badplaatsen van de westkust van Sri Lanka. In het hoogseizoen kan het er druk zijn, dus probeer wel een accommodatie voor aankomst te regelen. Er zijn verschillende surfspots bij Hikkaduwa voor de beginnende maar ook gevorderde surfer. In Hikkaduwa vind je verschillende surfshops en surfscholen.

Dit zijn de surfspots in Hikkaduwa:

  • Benny’s. Een reefbreak. Perfect voor intermediates en gevorderden.
  • North Jetty, een lefthander (reef break) vlakbij de haven.

Ben je even klaar met surfen dan zijn er genoeg restaurantjes en barretjes om je avond te vermaken. En natuurlijk kan je hier ook goed snorkelen en duiken!

#2 Weligama een top locatie voor de beginnende surfer

Weligama is een van de beste spots om te surfen in Sri Lanka! Zowel voor de wat beginnende surfer als de wat gevorderde surfer is hier genoeg te beleven! Door de ligging in een baai en beachbreak zijn de omstandigheden zeer goed!

Surfen Sri Lanka

Voor beginners: je kan een stuk de zee inlopen wat het ideaal maakt om het surfen onder de knie te krijgen.

Op het strand zijn veel strandtentjes waar je surfboards kunt huren en ook kan je aan het strand surflessen boeken als je nog niet heel ervaren bent.

Surfplank Weligama

Los van surfen in Weligama is er weinig te beleven, de meeste surfers zitten met zonsopgang al weer in het water. Wil je toch iets meer beleven in de avond? Verblijf dan in het naastgelegen Mirissa. Daar zijn genoeg barretjes die in de avond open zijn.

#3 Midigama en Ahangama voor de gevorderde surfer in Sri Lanka

Ben je een wat meer een gevorderde golfsurfer? Dan is dit surf paradise voor jouw! Midigama staat bekend om haar populaire leftbreak. Het is een reefbreak, hierdoor vind je veel scherpe stenen en koraal. De stranden zijn mooi maar erg smal.

Surf locatie Sri Lanka Midigama

Hier vind je dan vooral veel surf accommodaties en surfkampen. Maar behalve zeer goede golven is er niet zoveel te doen 

Ben je een beginner of nog geen diehard? Dan kun je beter naar een andere plek gaan. Want los van de geweldige golven is er niet zoveel te beleven.

#4 Unawatuna Een chille surf plek voor beginners

Unawatuna is een mooie badplaats en heeft een reefbreak, dat makkelijk de golven oppikt. Iets meer ten westen heb je spots als Midigama, Rams en Lazy Left. Het zijn golven met eenvoudige take-off, maar het kan wat intenser worden als de golven hoger zijn.

#5 Hiriketiya relaxte plek om te surfen

Een van de surf pareltjes aan de zuidkust is Hiriketiya. Het heeft een prachtige baai, ook wel de Horseshoe Bay genoemd

Aan het strand vind je een aantal guesthouses waar je kan verblijven. Je vindt aan het strand veel restaurants waar je surfboards kunt huren maar ook kan vragen om les.

Golven baai Hiriketiya

#6 Tallala Beach afgeschermde baai met beachbreak

Gelegen in een afgeschermde baai door palmbomen. Met een beachbreak voor de beginnende surfer en een pointbreak voor de wat gevorderde surfer is er voor ieders wat wils.Hier is ook een van de bekendste surfkampen gevestigd.

#7 Arugam Bay beste surf locatie van Sri Lanka

Arugam Bay is de bekendste surfspot van de oostkust en misschien wel van Sri Lanka. Na de Tsunami een aantal jaar geleden is Arugam Bay er weer bovenop gekrabbeld. Er is geen stuk strand te vinden waar je geen surfboard kunt huren. De baai is breed met hoge golven.

Surfen Sri Lanka

 Je vind hier dan ook verschillende spots voor de beginnende surfer of de gevorderde surfer. De zee kan hier zwart zien van de surfers. Wel zijn de golven lang en lopen ze af tot het strand. Waardoor je terug kan lopen over het strand.

Insider tip: Niet iedereen houd van de drukte van Arugam Bay. Slim is om half 6 in de ochtend les te nemen want dan is het nog niet zo druk. Hierdoor kan je meer uit je surflessen halen.

In het hoogseizoen zijn er veel barretjes en restaurantjes. Ook worden er in de avond feestjes georganiseerd. Als het seizoen is afgelopen dan sluiten de meeste hotels en restaurants. Dan is Arugam Bay uitgestorven en is er geen reden om het te bezoeken.

Wil je meer weten over Arugam Bay, lees dan ons artikel waar we je alles vertellen wat je kunt doen In Arugam Bay.