Waarom moet jij alleen op stedentrip!

Laatst bijgewerkt: 12-07-2020

Misschien sta jij voor hetzelfde dilemma, je wilt op stedentrip maar je hebt niemand die kan of wil. Dan maar alleen op stedentrip?

Ik zeg doen! Het klinkt allemaal spannend en ook een beetje eng. Alleen in een vreemde stad in het buitenland, maar dat hoeft het totaal niet te zijn. Ik ben zelf al een aantal keer alleen op stedentrip geweest. Het beviel mij dan ook beter dan verwacht.

Ik kan heel goed begrijpen dat het heel spannend is en daarom heb ik een aantal tips geschreven alles wat je moet weten als je alleen op stedentrip wilt gaan. Maar ook een aantal tips hoe je alleen een stedentrip kan overleven!

Misschien wil jij ook weten wat je kunt doen als jij alleen op stedentrip gaat? Lees hier ons artikel over wat jij kunt doen alleen op stedentrip.

Waarom moet jij alleen op stedentrip?

Misschien zit je er over na te deken om alleen op reis te gaan? Vandaar dat we tips hebben geschreven waarom jij alleen op reis zou moeten gaan! Want wat zijn de motivaties en drijfsferen er achter?

#1 Ervaar de vrijheid van het alleen reizen

Misschien zit jij in die relatie waar zij liever alleen wilt shoppen tijdens haar stedentripje. Zij is liever een heel reisje zoet op de Champs-Élysées of Oxford street dan dat ze lekker museums bezoekt en andere bezienswaardigheden aan het bekijken is. Of misschien zijn jou vrienden gewoon meer een last tijdens je reis, waardoor je juist niet die toffe dingen kan doen.

Ga alleen op stedentrip! Je hoeft met niemand rekening te houden en kan lekker zien en doen wat je wilt! Je hebt totale vrijheid om te zien en te doen wat je wilt!

#2 Ga naar de bestemming waar niemand heen wilt

Misschien heb jij een bepaalde stad ingedachte waar niemand zin in heeft? Ze zijn van de grote bekende steden als Parijs, Berlijn en Londen maar als je zegt dat je naar Stockholm of Dublin wilt zeggen ze nee. Ga dan gewoon lekker alleen op reis! Jij wilt de wereld zien en blijkbaar staat deze bestemming al een tijdje op je bucketlist.

Je hoeft je voor niemand te hinderen!

#3 Overwin je verlegenheid

Introvert zijn of verlegenheid, kan heel vervelend zijn in je dagelijks leven. Vaak wil je jezelf wel meer uiten en meer met andere kletsen. Maar je hebt geen idee hoe je dat doet?

Je moet communiceren op reis

Het leuke van alleen op stedentrip zijn is dat je wel moet communiceren. Al is het maar de vraag waar die ene bezienswaardigheid is. Na verloop van tijd klinkt het enger dan het is en word je beter in vreemde aan te spreken. Dit is iets waar je altijd in het dagelijks leven baat bij kan hebben!

#4 Mensen vinden je juist stoer omdat je dit durft!

Ik verzin het ook niet als ik tegen mijn omgeving zeg, dat ik alleen op stedentrip ga. Dan reageren ze vaak dat ze het stoer vinden of juist tof dat ik het durf.

Heel ander beeld, waarom?

Vaak voel jezelf misschien in eerste instantie een sneue loner, omdat niemand mee gaat. Maar vaak krijgt de buitenwereld het beeld van je dat je houd van avontuur, dat je eigen plan trekt!  En als we eerlijk zijn is het ook stoer, waarom zou je wachten op iemand om mee te gaan als niemand mee wilt. Ga je lekker zelf op pad en trek je eigen plan.

Vaak waarderen andere het juist meer dan ze het afkeuren. En waarschijnlijk omdat andere het niet snel zouden doen. Daardoor geef je de indruk dat je van avontuur houd en doet waar je zin in hebt!

Reistips om alleen op stedentrip te gaan

Nu naar het enge gedeelte, hoe pak je dat in godsnaam aan alleen op reis? Waar moet je rekening me houden en hoe zorg je dat je niet eenzaam voelt? Met deze tips ga je niet alleen voelen en kan je echt genieten van je stedentrip!

#1 Plannen, plannen, plannen!

Misschien ben jij toch meer van de: Go with the flow levensstijl, Ik zie wel wat er op mijn pad terecht komt. Maar niet iedereen vermaakt zich als hij alleen op stedentrip gaat. Soms is het handig om een plan te hebben, wat je wilt zien. Door dingen te doen voel je vaker minder eenzaam. Daarnaast wil je het optimale van je tijd benutten, aangezien je nu alleen aan het reizen bent.

Je hoeft dus geen rekening met iemand te houden met iemand. Dus je kan eindelijk alle museums af, door de stad racen of juist alle cultuur opsnuiven.

Hoe pak ik dit aan?

De een krijgt het er al benauwd van als het woord plannen valt. Maar maak een lijstje met bezienswaardigheden die je wilt zien en activiteiten die je wilt doen. Check de openingstijden en wanneer het meest druk bezocht is. Zo kan je optimaal je tijd benutten.

#2 Ga naar foodmarkets

Je hebt waarschijnlijk de meeste struggle met het idee alleen te moeten eten. Het is ongezellig en je wilt niet je hele reis bij de McDonalds eten.

Wat nu?

Gelukkig zijn er heel veel foodmarkets te vinden in de grote steden. In de stad als Londen heb je heel veel leuke markten zitten, waar je zowel overdag als in de avond kan eten. Je hebt veel keus het verschillende soorten eten.

Foodmarkets voor alleen op stedentrip
Denk bijvoorbeeld in Londen aan de Borough Market, Camden town en Old springfeeld market.

Het voordeel eten op markten is dat je niet alleen zit. Je ruime keuze hebt uit verschillende soorten eten en qua prijs het ook niet heel duur is!

Wat als er geen foodmarkets zijn?

Er zijn genoeg plekken waar je kan eten zonder dat je alleen voelt. Misschien heb je wel zin in een lopend buffet? In Parijs kan je bijvoorbeeld naar de boulangerie gaan en een stokbrood mee nemen voor onderweg. En soms zijn er kleine kraampjes waar je eten kan bestellen, denk maar aan de lekkere Vlaamse frieten die je kan vinden in Antwerpen.

#3 Wees flexible

Dat je planning een goede houvast kan zijn voor als je alleen op stedentrip bent, weet je vast wel. Probeer ook af te wijken van je planning om echt te genieten van de stad waar je bent. Je hoeft niet alles te doen wat er op de lijst staat. Soms vind je opeens een leuk parkje of iets anders waar je even kan relaxen.

#4 Ga niet de hele dag op de WIFI

Een foto delen via instagram of even iets op facebook posten is altijd leuk, moet je vooral doen! Zorg alleen voor dat je niet de hele tijd alleen maar met je telefoon bezig bent hierdoor word je juist eenzamer.

Het is juist fijn om soms even offline te zijn en niet bezig te hoeven zijn met je telefoon. Gebruik alleen je telefoon voor je reis route en geniet waar je bent! Tijdens je reis zie je zoveel mooie dingen, waarom zou jij dat verspillen om op je schermpje te kijken?

#4 Sta open voor het onverwachte

Soms gebeuren er onverwachte dingen, zo kwam ik tijdens mijn stedentrip een parade tegen. Wat ik absoluut niet wist! Dat zijn vaak die bijzondere dingen die je niet zou verwachten als je op reis bent.

#5 Wees niet verlegen

Ik snap het, een stedentrip in je eentje kan best eng zijn. Maar soms moet je juist een beetje contact maken met de locals of andere touristen.

Maak een foto van andere

Soms hoef je niks te doen en vragen ze aan jou of je een foto kan maken van hun. Gewoon doen! Maar ook al zie je mensen een selfie maken, altijd voorstellen even een foto van hun te maken.

Wil jezelf ook even op de foto?

Als je aanbied van andere mensen een foto te maken. Zijn ze vaak ook bereid om van jou een kiekje te schieten. Altijd fijn voor het foto album dat je er zelf ook nog opstaat!

Vraag de weg

Soms de weg vragen is ook een goede manier om social met andere te zijn, veel mensen zullen je de wegwijzen. In Parijs ging diegene zelfs een stukje met me mee lopen en wees me allemaal leuke plekken in Parijs aan en vertelde er wat over. Ik had opeens gewoon een local tourguide voor niks!

#6 Slaap in hostels of AirBNB

Als je langer op stedentrip bent is het misschien lekkerder in een hotel te slapen, maar al wil je juist contact met andere reizigers is het handig om een hostel te nemen. Je kan misschien ook met andere mensen samen ergens heen gaan of ergens eten. Of wat denk je van AirBNB?

Durf jij het aan om alleen op stedentrip te gaan?