Wat te doen alleen op stedentrip?

Laatst bijgewerkt: 12-07-2020

Jij wilt er even tussen uit en heb besloten om alleen een stedentrip te doen. Maar wat ga jij doen alleen op stedentrip?

Wij hebben tips geschreven over leuke dingen om jezelf te vermaken tijdens een stedentrip. Deze tips zijn redelijk algemeen geschreven maar natuurlijk zijn niet alle tips van toepassing op jouw reisbestemming.

We hebben in een eerder artikel al uitgelegd waarom het heel tof is om alleen een stedentrip te doen. Twijfel je nog een beetje lees dan: ons artikel over waarom je alleen op stedentrip moet gaan.

Tips over wat jij kunt doen als je alleen op stedentrip gaat

Wij hebben hier diverse ideeen omschreven die jij kunt doen alleen op stedentrip. De steden die wij omschrijven zijn Berlijn, Londen, Parijs en Barcelona. Maar deze tips zijn voor meer steden van toepassing.

#1 Uitgaan tijdens je reis

Bam! Alleen uitgaan, weet je het zeker? Alleen uitgaan kan heel leuk zijn. Zeker als je weet waar je moet zijn. Onder uitgaan bedoelen we festivals en clubs.

Oké, het antwoord op een festival is heel makkelijk dat is altijd leuk.

Het fijne van een festival is dat iedereen erg open is en het makkelijk is om wild vreemden aan te spreken. Tijdens het dansen een beetje contact maken. Of tijdens de chill plekjes is het ook niet moeilijk om aanspraak te vinden.

Als je alleen reist is contact maken vaak makkelijker met andere, en zeker na 2 drankjes!

Alleen naar een club?

oké, uitgaan in een club klinkt wat spannender om te doen. Waarschijnlijk denk jij aan het doom scenario dat iedereen in groepjes aan het dansen is.

Elke stad en club heeft zijn eigen vibe, ga ergens heen waar jij ook tussen past. Hou jij van rasta muziek, ga dan niet naar een underground techno club.

Het voordeel van sommige clubs bijvoorbeeld in Berlijn is dat je alleen makkelijker word toegelaten dan dat je met een hele groep bent. Dus jij hoeft absoluut niet bang te zijn voor een hele groep.

Wij hebben een artikel geschreven hoe je alleen de Berghain in kan komen. Dit is misschien wel een interessant artikel.

#2 Foodmarkets en Vlooienmarkten

Natuurlijk ben je tijdens een stedentrip alleen meer op jezelf gewezen maar dat betekent niet dat je alleen bent. Er zijn super leuke foodmarkets en andere leuke vlooienmarkten te vinden. Neem hier de tijd om lekker rond te struinen.

Wij houden erg van Vlooienmarkten helemaal die in Berlijn bijvoorbeeld bij de RAW Galande en de Boxhagener Platz. Maar in London kan je natuurlijk ook vermaken op de Camden Town market of de Portobello Road op zaterdag.

#3 Uit je hobby fotograaf in jezelf

Ik hou heel erg van fotografie tijdens reizen, dus een van mijn belangrijkste reis items is mijn fotocamera.

Ik ga dan vooral naar arty plekjes, straten met mooie architectuur, maar ook plekken met een goede Urbex vibe. Er zijn zoveel toffe dingen om te fotograferen in een vreemde stad het hoeft geen eens bekende bezienswaardigheden zijn. Soms is de reflectie van een raam of een brug fotograferen leuker dan de Eiffeltoren er mooi opzetten.

#4 Ontdek graffiti van een stad

In heel veel steden vind jij de tofste graffiti, soms zelfs van bekende graffiti artist als Banksy bijvoorbeeld. Op sommige plekken zie je zelfs mensen graffiti spuiten.

Street art in Londen

Je kan hier echt wel een dag mee zoet zijn en een wandel route aflopen om hele toffe graffiti te zien in sommige wijken van steden. Belangrijkste is dat je op Google opzoekt waar je veel graffiti vind. Dit vinden wij zelf een van de tofste dingen om te doen alleen op stedentrip.

#5 Chill in het zonnetje in biertuinen

Een van de fijnste dingen om te doen alleen op stedentrip is gewoon chillen. Je hoeft met niemand rekening te houden en dat is al heel fijn. Maar er zijn genoeg plekken waar je lekker in het zonnetje kan zitten en een lekker speciaal biertje kan drinken.

Biertuijn bij de RAW Galande
Hier bij de Biertuin bij de RAW Galande in de buurt

Ik ben vaak te vinden in een lekkere biertuin in Berlijn bijvoorbeeld. En soms is er ook nog live muziek te vinden ook! Dat is helemaal relaxen in je eentje op stedentrip.