Backpack kopen? Waar moet je opletten bij een backpack

Laatst bijgewerkt: 03-08-2022

Ga je een Backpack kopen? Maar geen idee waar je rekening mee moet houden tijdens het aanschaffen van een rugzak.

In dit artikel leggen we je uit waar je rekening bij moet houden bij het aanschaffen van een backpack. Elke reis is anders en het liefst wil je dat jouw nieuwe backpack voldoet om er langer plezier van te hebben dan een reis.

We leggen stap voor stap uit, waar je rekening bij moet houden. En behandelen alle vragen die je hebt om de juist rugzak te vinden.

Meer weten over:

Hoe groot moet je backpack zijn?

De grote van backpack is erg belangrijk. Niet alleen hoeveel spullen je wilt mee nemen tijdens je reis. Maar ook het dragen van je backpack. Want wanneer je tas te groot is en niet helemaal vol zit kan je last krijgen van je rug. Maar als de backpack te klein is geeft ook weer nadelen. Het formaat is een van de belangrijkste dingen bij het besluit welke backpack jij wilt kopen.

Backpack van 50 tot 65 liter

Ga je op reis naar een warme bestemming als Zuidoost-Azië en Midden-Amerika dan is deze backpack een goede keuze. Omdat je op warme bestemmingen weinige dikke kleding of jassen mee neemt. Heb je genoeg ruimte voor je spullen. Je hebt ongeveer ruimte voor 10 tot 15 kilo om mee te nemen.

Backpack van 65 tot 80 liter

Ga je naar koudere bestemmingen? Dan heb je waarschijnlijk een grotere rugzak nodig. Een rugzak van 70 tot 80 liter is waarschijnlijk precies die ruimte die je nodig hebt om dikkere kleding, jas, etc mee te nemen.

Backpack van 65 tot 80 liter

Dit formaat is voor de avonturier die lange trekkingen wilt maken. En daarvoor ook kampeerspullen meeneemt als een slaapzak. Let wel op al wil je wandelen met een rugzak van 80 liter heb je wel een goede conditie nodig. Qua gewicht zit je snel rond de 21 kilo.

backpacker

Waar moet je opletten bij het kopen van een backpack?

Kwaliteit van een backpack

Een backpack koop je niet voor een reis, de kwaliteit is van belang als je een backpack gaat kopen. Je wilt er het liefst meer dan 10 jaar mee kunnen doen. Koop daarom een backpack van goede kwaliteit en niet per se een die goedkoop is. De kans dat hij scheurt of ritsen kapot gaan is dan veel kleiner.

Draaggemak en pasvorm

Wanneer je backpack gaat kopen, is het verstandig om in de winkel of thuis even rond te lopen met de tas. Zo kan je aanvoelen hoe het draag gemak is en of je alles goed kan verstellen wat voor jou fijn is. Met de heup- en schouderbanden kan je de pasvorm aanpassen. Zo kan de backpack goed steun vinden op je heupen en je schouders ontlasten.

Gewicht van een backpack

Je wilt natuurlijk heel veel in je backpack kwijt. Maar probeer deze leidraad aan te houden voor het draag comfort. Dat gaat om backpack + inhoud, dat mag niet meer dan 20 tot 25 procent van je lichaamsgewicht zijn. Als het meer is kan je het waarschijnlijk niet meer gemakkelijk tillen. Bovendien mag je in vliegtuigen maar 23kg meenemen.

Waterdicht

Je backpack hoeft niet volledig waterdicht te zijn. Maar het is wel fijn als je backpack tegen wat regen kan. Zeker als je reist door het regenseizoen of een onverwachte plensbui over je heen krijgt. Wil je niet dat de inhoud van je backpack nat is.

Vaak is de binnenkant van een backpack voorzien van een waterdichte ruimte. Let hier op bij aanschaf.

Wat zijn goede backpack merken?

Natuurlijk wil je geld overhouden in je reis budget, maar jij weet ook wel dat goedkoop duurkoop is. Daarom moet je niet gaan besparen op het kopen van je backpack. Want met een goede tas kan je wel meer dan 10 jaar meedoen. Merken die we je kunnen aanbevelen zijn The North Face, Osprey & Eagle Creek.

De prijzen van een goede tas beginnen ongeveer vanaf 150 euro.

Lees de reviews van:

Backpacks speciaal voor vrouwen

Je hebt ook backpacks die speciaal voor vrouwen zijn! Het verschil zit vooral in de schouderbanden, deze staan bij de backpacks voor vrouwen iets meer naar buiten bij de borst. Dit kan fijner zijn als je de backpack draagt.

Backpacks kopen - backpack voor vrouwen

Natuurlijk kan je als man ook deze backpack nemen. Want het verschil zal niemand opmerken. Voor sommige zit deze tas iets relaxter.

Reviews:

Welke winkels kan je het best een backpack kopen?

Natuurlijk kan je backpack kopen bij verschilende online winkels als bol.com en coolblue. Maar je kan ook bij Bever in de winkel voor een backpack terecht.