Het uitzicht van de Eiffeltoren

Laatst bijgewerkt: 30-06-2020

De Eiffeltoren is het symbool van de franse hoofdstad en deze bezienswaardigheid mag je naar mijn mening niet missen. Natuurlijk kan je vanaf het grasveld genieten van het uitzicht van de Eiffeltoren. Maar leuker is om helemaal vanuit de derde verdieping uit te kijken over de stad.

Kort over de Eiffeltoren

De Eiffeltoren werd naar aanleiding van de wereldtentoonstelling van 1889 ontworpen door Gustav Eiffel. Het is het meest bezochte monument ter wereld. Jaarlijks trekt de Eiffeltoren ongeveer 6 miljoen bezoekers. Na wereldtentoonstelling van 1889 wouden ze de Eiffeltoren afbreken maar uiteindelijke hebben ze gekozen om de Eiffeltoren te gebruiken als televisie toren en als toeristische attractie.

De Eiffeltoren in Parijs
Je ziet hier de lichtjes die aangaan van de Eiffeltoren.

Wanneer kan je het best van het uitzicht van de Eiffeltoren genieten?

Het mooiste moment om de Eiffeltoren te bezoeken is met een heldere blauwe lucht of  tijdens de avond. het uitzicht van de Eiffeltoren is erg mooi tijdens het donker als de lichtjes aan gaan, dit is een erg mooi gezicht om te zien. Overdag kan je meer zien van het uitzicht van de stad Parijs, Maar Parijs word niet voor niks de lichtstad genoemd en het uitzicht is in het donker erg mooi. Er valt nog steeds genoeg te zien met al die lichtjes.

Ik ben helemaal naar de derde verdieping gegaan van de Eiffeltoren. De derde verdieping is het hoogste punt van de Eiffeltoren en is niet te bereiken met de trap, maar alleen met de lift. Vanaf de 2de verdieping kan je met de lift naar de derde verdieping.

Vanaf de derde verdieping van de Eiffeltoren heb je een heel mooi uitzicht van Parijs, Zelfs in het donker is het erg indrukwekkend om helemaal in het topje van de Eiffeltoren uit te kijken naar deze lichtjes stad.

Het uitzicht van de Eifeltoren over de lichtjes stad Parijs
Het uitzicht van de Eifeltoren over de lichtjes stad Parijs
Close-up van de Eiffeltoren

Pas wel op voor alle verkopers die je tegenkomt in de buurt van de Eiffeltoren, deze verkopers kunnen erg intimiderend overkomen.