Street art in het Londense Shoreditch

Laatst bijgewerkt: 31-03-2020

Natuurlijk zijn er heel veel highlights die je kan afgaan in Londen, Maar misschien vergeet je dan de street art in de Londense wijk Shoreditch. Londen heeft veel street art waaronder van Banksy.

Street art in de Londense wijk Shoreditch

De wijk Shoreditch staat bekend om de leuke arty alternatieve bars en vintage winkeltjes. En natuurlijk ook de Street art! In Shoreditch vind je dan ook genoeg leuke alternatieve winkels als platenzaken en vintage winkeltjes als Blitz.

Het leuke van door deze wijk struinen is dat je hier hip Londen aan het werk ziet. Ja je kan hier de mensen met hipster baarden in de cafeetjes zien zitten, maar het is een totaal andere sfeer dan de hipsters in Nederland.

Mijn street art tour in London

Je kan een street art tour boeken op talloze websites, dan ga je met een gids mee naar de mooiste street art plekjes. Ik zelf ben zonder gids oppad gegaan. Ik ben bij Old Street uit de metro gestapt en vanuit daar ben ik richting Brick Lane gelopen.

Het Leuke en toch wel enge idee is dat je niet weet waar je heen moet lopen, maar het is enger dan het lijkt hoor. Just follow the art! Als je vanaf Old Street begint te lopen zal je de eerste street art al zien. Dan is het eigenlijk alleen nog een kwestie van het genieten en het volgen van de straatkunst.

Londen street art
Zo begon mijn tour door Shorditsh, vanaf Old Street station.
london-streetart2
Londen street art
Je merkt dat de street art heel gevarieerd is hier in Londen, waardoor elke hoek of steeg weer interessant maakt om doorheen te lopen.
london-streetart6

Het bijzondere van de street art in londen is dat veel werken met enige regelmaat worden overgespoten. Je weet nooit wat je aantreft en waar je mee verrast word. Sommige werken zijn super mooi, jammer dat ze dan worden overgeschilderd.

Londen street art
Hier zie je dat iemand graffiti aan het spuiten is.

Zelf street art spotten?

Wil je zelf street art gaan spotten dan kan je een street art tour nemen, als je liever zelf oppad en op zoek wilt gaan naar street art dan kan je het best bij Brick Lane of Old Street uitstappen. Vanuit daar zal je talloze graffiti zien.