Berlijn ontdekken in een Trabant

Laatst bijgewerkt: 12-09-2022

De leukste manier om Berlijn te ontdekken is met een Trabant. De Trabant is een stukje geschiedenis van het voormalige DDR, het oosten van Berlijn. Met deze tour rij je langs de meeste hotspots van Berlijn en word er door de gids verteld over de geschiedenis van de Trabant en de tijd van de DDR.

De Trabant

De Trabant word ook wel Trabi genoemd en kwam op 1957 op de markt. De trabant was direct populair bij de oost-duitse bevolking. Door de grote belangstelling en de lage productie duurde het 10 jaar voor de Trabant geleverd kon worden. De nostalgische waarden zat hem vooral in de wachttijd op hun auto en daardoor de auto juist z'n grote rol ging spelen.

De Trabant P70  heeft een  tweetaktmotor met voorwielaandrijving die nog voor de oorlog door DKW waren ontwikkeld. De P70 heeft een kunststof carrosserie, wat de auto erg kwetsbaar kan maken. Door de kunststof carrosserie kan de auto in twee splijten bij een verkeersongeluk.

De Trabant Tour door Berlijn

Voor dat je met de tour begint krijg je uitleg over hoe de Trabant moet besturen. Dat is zeker handig om te weten want het schakelen is wel even wennen met een Trabant. Daarnaast moet je een formulier onderteken om dat je in bezit bent van een geldig rijbewijs en mag deelnemen aan het verkeer.

Op de parkeer plaats van Trabi World
Dit is op het terrein van Trabi world, waar we de uitleg krijgen hoe we de auto moeten bedienen.

Rijden door Berlijn met de trabant

Het is even wennen om de Trabant onder de knie te krijgen, bij het optrekken vanuit zijn eerste versnelling moet je flink gas geven anders valt de motor uit en de positie van de versnellingen is even anders dan een auto die je gewend bent. Eenmaal gewend aan deze oldtimer dan scheur je gemakkelijk door de straten van Berlijn en begint het rijden in de Trabant een plezier te worden.

Door de straten van Berlijn met de Trabant
wtt_trabant3
wtt_trabant4
Trabi rijbewijs van Trabi World

Aan het eind van de Trabant tour krijg je eigen Trabi rijbewijs, dit laat zien dat je instaat bent met een oldtimer de weg op te gaan. Ik vind zulk soort dingen wel leuk als bewijs dat je in een oude Trabant door Berlijn hebt gereden.

Wil je meer weten over de prijzen en tijden van de Trabant tour, ga dan naar de website van Trabi Safari. Daar vind je alle nodige informatie voor je Trabant avontuur. Heb je nog vragen aan mij reageer dan in de reacties in dit artikel.

Wil jij ook de Trabi Safari doen, kijk dan hier voor de tour.