De lekkerste Curryworst in Berlijn

Laatst bijgewerkt: 09-01-2020

Als je aan Berlijn denkt, denk je natuurlijk aan Curryworst, deze berlijnse delicatesse moet je natuurlijk proberen in Berlijn. Maar waar vind je de lekkerste Curryworst van Berlijn?

Wat is een is een Beliner curryworst nou eigenlijk? Het gerecht van Berlijn geeft het al weg natuurlijk. Het is een pittige worst, maar het is niet zomaar een pittige worst wat je zou denken.

Het is een warme in stukjes gesneden worst bestrooid met currypoeder en flinke klodders spicy ketchup.

Curryworst geserveerd in Berlijn?

In Berlijn vind je tal van curryworstkraampjes waar je deze delicatesse tegen kan komen. Elke hoek kan je wel een curryworst bestellen. Ook bij ontbijt, lunch, dineren met deze lekkernij.

Wat is het verschil tussen Ohne darm oder mit darm?

Al ben je in West-Berlijn dan word de worst gefrituurd, met andere worden ohne darm. Ben je in Oost-Berlijn Ben je in West-Berlijn dan word je worst traditioneel geroosterd als een braadworst, ohne darm. daarbij eet je uiteraard een mega portie pommes rot-weiss.

Plaatsen waar je curryworst kan eten in Berlijn

Natuurlijk zijn er heel veel plekken waar je curryworst van Berlijn kan proeven. Op elke hoek van de straat vind je natuurlijk een plek waar je curryworst kan eten. Wij hebben wat unieke plekken in Berlijn geselecteerd

Curry36

Veel mensen beweren dat Curry36 een van de lekkerste curryworsten van Berlijn heeft. Het is zeker een goede plek om te beginnen om de curryworst daar te proberen.

Maar laat je niet verleiden, er zijn meer plekjes om curryworst te proberen in Berlijn.

Volgens de Beliners, kan je het best naar Kreuzberg te gaan, naar de bekendste kraam van Curry36. Tijdens lunchtijd zijn de rijen voor de kraam heel erg lang. Het wachten duurt wel even maar het is het waard!

Check hier de locatie van Curry36 in Kreuzberg.

Ja, Curry36 is een wat eenvoudigere plek, misschien niet wat je gelijk verwacht van je tripje van Berlijn. Maar zeker het proberen waard. Ze hebben een scherpte van 1 tot 10 (Black Death). Als je de laatste scherpte wilt eten, moet je eerst een formulier ondertekenen waarin je verklaart dat je de worst volledig op eigen risico eet. De worsten zijn heerlijk, ze serveren met of zonder darm en met verse frietjes. Eet je geen varkens vlees dan kan je ook een rundvleescurryworst krijgen.

Pas op, er bestaat ook een tent die Curry66 heet, waarschijnlijk een copycat van Curry36. Maar overigens serveert deze tent ook heerlijke worsten.

Witty’s Organic Food

Wittenbergplatz 5, hoek Ansbacher Strasse, tegenover KaDeWe, Charlottenburg

Witty's Organic Food is gespecaliseerd in biologische curryworst en staat bekend om de zelfgemaakte sauzen. Persoonlijk vind ik dit een interessante ervaring en misschien wel leuker dan curry36. Hier kan je dan echt heerlijke curryworst eten met portie bio-friet met knoflookmayo.

Currywurst & Coffeeshop

Currywurst & Coffeeshop, klinkt een beetje basic en eenvoudig. Maar de curryworst smaakt heer uitstekend. Het personeel is hier vriendelijk. En wat leuk aan dit tentje is dat je de typische Duitse porties krijgt.

Konnopke’s Imbiß

Als je het aan de Berliners zou vragen dan eet je de beste curryworst hier. Maar iedereen heeft zijn voorkeur natuurlijk. Maar wat je wel kunnen vertellen is dat dit gezellige familiebedrijf bestaat al sinds 1960. Deze Imbiss ligt op een drukke plek onder het U-bahn viaduct aan de Schönhauser Allee (Prenzlauer Berg) en wereldberoemd bij toeristen.

En het klinkt bijna als een Spongebob magie, want dit familie bedrijf heeft een geheim recept hoe de curryworsten worden bereid. Het familiebedrijf bestaat nog steeds en als je in de buurt bent, moet je deze currywurst absoluut proberen!

Vega curryworst?

psst... Ze hebben een vega curryworst op het menu staan van Konnopke’s Imbiß. En ja hij smaakt erg goed!

Wil je meer weten over Vega eten in Berlijn, lees dan onze selectie vega restaurant in Berlijn