Oplichting in Bali wat er tegen te doen?

Laatst bijgewerkt: 14-07-2020

Op Bali kan je helaas de dupe worden van oplichting. Oplichting in Bali kan je vakantie erg verpesten. Wat kan je doen tegen oplichting in Bali doen?

In dit artikel geven we tips om bepaalde scams tegen te gaan. Zo weet je wat je tegen oplichters in Bali kan doen. Door deze tips heb je grotere kans dat je de oplichting in Bali kan voorkomen!

Waar moet je rekening mee houden met oplichting in Bali

Bali is een plek waar veel toeristen komen. De industrie op Bali is dan ook volledig gericht op toeristen, waardoor je veel in aanraking kan komen met oplichters. Vandaar dat er vele trucs zijn hoe ze toeristen proberen op te lichten op Bali.

Het motief van de local

Veel locals weten dat jij rijke westerling wel wat centjes kan verliezen, vandaar dat ze je oplichten. Want in hun ogen ben je je heel rijk en ga je vierkeer per jaar op vakantie!

Vaak begrijpen ze niet, dat je hard gewerkt hebt om even te kunnen ontspannen en te relaxen op Bali. Wees altijd een beetje op je hoede en gebruik je nuchtere verstand om oplichters in Bali te slim af te zijn.

6 tips om oplichting in Bali te voorkomen

Dit zijn de meest voorkomende scams die je op Bali kan tegenkomen. Door deze scams door te lezen weet je wat je te wachten staat qua oplichting in Bali. Daardoor weet je beter wat je er tegen kan doen.

#1 Geld wisselen

Op Bali zijn veel geld wisselkantoren vooral de kleine kantoren kan je opgelicht worden. Vaak bieden ze een iets hogere koers daarnaast zijn ze vingervlug en wil het wel eens zijn dat er een briefje ontbreekt.

Om deze vorm van oplichting in Bali te voorkomen ga naar grotere wisselkantoren als je geld wil wisselen. Het gebeurd vaak dat je niet het juiste bedrag terug krijgt. Tel altijd het bedrag na wat je zou moeten krijgen, zo kan je iemand er mee confronteren.

Je kan het best gewoon geld pinnen op Bali. Maar als je echt andere valuta wilt omwisselen wees alert op wat je terug zou moeten krijgen en tel het geld na.

#2 Taxi

Met oplichting in Bali  zal je waarschijnlijk mee maken met taxichauffeurs. In meerdere landen en steden op de wereld, weet je het maar nooit met taxichauffeurs.

Ik kan het geld niet aannemen truc

Een truc die je waarschijnlijk nog niet van gehoord hebt is dat een taxi-chauffeur gaat beweren dat hij het grote geld niet kan wisselen en net zo lang wacht tot je besluit het als fooi te geven. Dit kan voor hem als een flinke fooi uitvallen.

Wat je het best kan doen

Als je vanaf de luchthaven een taxie rit heb naar je hotel zorg dat je ook al klein geld bij je hebt. Of ga ergens eerst wat eten of drinken waardoor je grote geld gebroken is waardoor je makkelijker kan afrekenen met de taxi-chauffeur.

Tip: Wat ik zelf doe is het geld wat ik op mijn vorige reis over heb gehouden wisselen op Schiphol voor het geld naar welke bestemming ik heen ga. Dan heb je alvast wat Ruphia in handen en niet al te groot geld bij je gelijk. Zo kan je deze manier van oplichting in Bali voorkomen.

#3 Motorvoertuigen en sufplanken huren

Deze manier van oplichting in Bali komt niet alleen voor op Bali. Deze oplichting manier kan je ook in aanraking komen op Thailand.

Ik zie beschadigingen scam

Bij het huren van een scooter of een sufplank kan het zijn dat bij het terugbrengen volgens de verhuurder er allemaal beschadigingen op zitten. Waarschijnlijk zaten er al krasjes op voor dat je het huurde.

Vervolgens verwacht de verhuurder dat je flinke reparatie kosten gaat betalen.

Wat er tegen te doen?

Dit is een vrij hardnekkige manier van oplichting op Bali. Wat je er tegen kan doen is het volgende. Maak van te voren een foto van de beschadigingen of neem ze met de verhuurder door.

Lees altijd op TripAdvisor of de verhuurder betrouwbaar is als dat mogelijk is. Soms kan je ook een scooter regelen via je accommodatie dit is vaak betrouwbaarder.

#4 Commissie

De bestuurder van een huurauto kan soms aangeven dat hij een plek weet waar je goed koop kan winkelen of eten. Vaak zal hij bij deze plekken commissie ontvangen. De plekken waar hij je heen brengt word vaak nep kleding verkocht.

Geen zin om te shoppen?

Als je even geen zin hebt in nep kleding en gewoon naar A en B wilt geef dat dan aan.

Soms weet de bestuurder wel een leuke plek om lekker te eten. Offcourse hij krijgt een kleine commissie er voor maar je betaald niet altijd te veel.

#5 Vervelende verkopers

De verkopers in Kuta kunnen soms druk uitoefenen bij potionciele klanten tot het kopen van zijn product. Het kan zijn dat hij andere zal inschakelen om hem te helpen, waardoor je omringd word door twee of drie personen. Vaak proberen de verkopers je een armband of horloge om te doen wanneer ze het hebben omgedaan verwachten ze het te kopen.

Wat kan je doen?

Blijf altijd cool in deze situaties. En laat niet zo maar een horloge of sieraad om doen. Als het te heet onder je voeten word kan je altijd weg lopen.

Ben je slecht met straat verkopers?

Werken intimiderende straatverkopers je op je zenuwen? Dan is het misschien handig om meer te lezen hoe hoe je onderhandel skills kan verbeteren. Zo ben je iedere straat verkoper te slim af op Bali.

Heb jij tips

Heb je zelf oplichting in Bali mee gemaakt of een truc meegemaakt die we niet hebben vermeld laat het weten in de reacties.