Nusa Eilanden bezienswaardigheden 23x (kort overzicht)

Laatst bijgewerkt: 29-06-2020

Bezienswaardigheden op de Nusa eilanden zijn er te veel om op te noemen.

Ontdekt:

  • de mooiste stranden van de Nusa eilanden. Zon op stranden met wit zandstrand met een verkoelend drankje in je hand of ga op zoek naar verlaten strandjes waar je niemand tegen komt.
  • de meest merkwaardige en rare tempel die je moet hebben gezien.
  • de leukste manier om onder water te kijken zonder dat jij natte haren krijgt.

#1 Dream beach het populairste strand van Nusa Lembongan

Dream Beach is een 115 meter strand in het zuidwesten van Lembongan. Het kent wit zandstrand waar jij heerlijk op kunt zonnen. Dream beach is een van de mooiste stranden van Nusa Lembongan.

Het wordt omringt door lage zandstenen kliffen en dramatische rotsformaties. Geniet van de adembenemende uitzicht dat deze kliffen bieden of ga naar beneden naar het strand en stop je voeten in het witte zand.

Ondanks dat de meest populaire plek op Nusa Lembongan haar westkant is met haar hotels en villa’s die uitkijken over de zee, is Dream Beach ver weg van de drukte.

Je kijkt uit over het afgelegen strand. Het water is zo helder dat je de vissen er in kan zien zwemmen. Ga voor een zwem tijdens het laag tij, maar wees gewaarschuwd de zee kan nog steeds gevaarlijk zijn. De golfslag is erg sterk hier.

#2 Angels Billabong het gaafste natuurverschijnsel van Nusa Penida

Angel’s Billabong is een spectaculaire rots formatie op Nusa Penida’s. Het is gelegen aan de zuidwest kliffen.

Nabij Pasih Uug (broken beach), een andere populaire bestemming vlakbij Angels Billabong.

Het natuurlijk gevormde rotsmeer biedt een scenematische zeelandschap. Jij kan naar beneden afdalen naar het kristal heldere water voor een duik in het water.

Tip: doe dit alleen gedurende laagtij.

De rotspoeltjes zijn echt een must-see. Het eiland zelf staat bekend om haar magische kliffen en ongerepte kustlijn.

Ondanks dat Broken Beach dichtbij is en zeer populair. Heb jij deze natuurlijke ininity pools waarschijnlijk geheel voor jezelf.

#3 Marine Walk ontdek de oceaan zonder duikbrevet

Lopen op de zeebodem zonder dat jou haar nat wordt kan op Nusa Lembongan. De tour neemt je ongeveer 4 tot 6 meter mee onderwater. Je draagt een speciaal ontworpen helm waardoor je onderwater kan blijven.

Dit is zeker een leuke manier om de wereld onder water te ontdekken. Zeker als jij het idee van duiken met een fles op je rug niet aantrekkelijk vind.

Het biedt een andere kijk op de wereld onderwater. Je loopt over de zeebodem waar je om je heen koraal ziet. De vissen in de meest felle kleuren zwemmen om en langs je heen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Deelnemers dalen af in het water via een ladder aan de zijkant van de boot. Totdat jij met jou heupen in het water staat. Vanaf dan daal jij verder af met jouw helm op.

Jouw gids leidt jou langs de belangrijkste onderwater tuinen en wonderschone riffen en kleurrijk koraal.

Als jij op 4 tot 6 meter diepte zit heb jij perfect zicht. Het water is kraakhelder.

Eenmaal onder water biedt de gids voedsel aan om te voeren aan de vissen. Als jij er in knijpt komt er voedsel uit. Zie hoe vissen scholen op het eten afkomen en vlak voor jouw zwemmen om het te vangen.

Deze hoge mate van interactie is een van de hoogtepunten van de Bali Marine Walk.

Wil jij meer weten over de onderwater wereld van Nusa Lembogan? Lees dan ons artikel over snorkelen op Nusa Lembogan.

#4 Broken Beach het coolste strand op Nusa Penida

Broken Beach is een schilderachtige kustformatie aan het zuidwesten van Nusa Penida.

Je kan Broken Beach herkennen aan de boog achtige rots formatie. Het is het herkenningspunt in de omgeving.

Vele fotografen komen af naar deze plek om hier een foto te maken van het natuur fenomeen.

Kijk niet alleen naar de zee en de boog. Je vind er namelijk ook grijs staart makaken. En als jij geluk hebt, spot je zelfs de silhouetten van manta roggen die vlak onder het oppervlak zwemmen.

Ontdek Broken Beach

De reis naar broken Beach is een avontuur over land door het ruige zandstenen terijn door Nusa Penida. Het meeste van de paden zijn rotsachtig en onverhard.

De meerderheid van de mensen huurt een brommer om broken beach te bereiken. Het duurt ongeveer twee uur om er bij te komen. Eenmaal aangekomen op Broken Beach word je beloont met een waanzinnig uitzicht.

Combineer jouw reis naar broken beach met een uitstapje naar Angel’s billabong.

De lokale bevolking staat voor je klaar mocht jij een lekker biertje willen drinken en genieten van het uitzicht.

#5 Devils Tear

Devils tear is geweldig. Je wordt begroet door een uitgestrekt uitzicht over de oceaan. Je ziet het azuurblauwe water, met beukende en schuimende golven die stukslaan op de rotsen.

Je komt er door zuidwaarts te gaan in de richting van mushroom bay. Daar vind je borden die Devils tear aanwijzen.

#6 Ga ondergronds met Goa Gala-Gala Underground House

Dit unieke door mensen gemaakte hoogtepunt is gelegen aan de zuidwestkant van Nusa Lembongan.

Dit huis biedt een ondergronds labyrint dat de kamers met elkaar verbind onder de grond. Het huis is geinspireerd door een aflevering van de Mahabharata epic. Het huis heeft meer dan 10 jaar gekost om uit te graven.

#7 Ontdek de Goa Giri Putri Tempel een tempel in een rots

Een van de grootste culturele attracties is de Goa Giri Putri tempel. Deze grote tempelgrot ligt in het dorpje Suana, in het noord oosten van Nusa Penida.

Als je de hoofdweg volgt hoef je alleen de borden te volgen. Deze leiden jou naar de tempel toe.

De tempel zelf kom je binnen door een spleet in de rotsen. Het wordt bewaakt door een priester en een altaar. Je moet bukken om er te komen. Binnenin zul jij de tempel ontdekken.

De heilige tempel grot van Goa Giri Putri heeft zes plekken om te bidden. Dit is inclusief het trappenhuis bij de ingang naar het heiligdom van Ida Hyang Tri Purusa Ian Ganapati.

De overige vijf plekken zijn binnen.

Als jij de grot bezoekt is de kans groot dat jij wordt gezuiverd met water.

Gelovige nemen plaats op het platform. Als er een ceremonie is worden deze constant afgewisseld met andere gelovigen waarbij zij om beurten de grot in en uit lopen.

Een ander uniek onderdeel van de grot is de laatste bidplaats. Deze is toegewijd aan chinese godheden zoals Guan Yin, de godin van de genade, alsmede de god van de lucht en aarde.

Je ziet de rode chinese altaarns en ornamenten die je normaal gesproken in chinese tempels vindt. Veel pelgirms bidden hier en vragen voor de zegen om het zakelijk beter te doen en voor rijkdom. Je moet hier op de juiste manier gekleed zijn om naar binnen te gaan. Als jij geen sarong of sjerp mee hebt genomen kan je deze huren aan het begin.

Als jij foto’s wilt nemen binnen in de grot, neem dan een camera mee die met minder licht nog steeds goede foto’s maakt.

#8 Jungut Batu het grootste strand van de Nusa eilanden

Jungut Batu is niet alleen de naam voor de plaats aan de kust maar ook voor de kust zelf. Het is een van de twee hoofd stranden van het eiland.

Het is het langste strand op het eiland. Hier vind jij de meeste hotels en restaurants. De rotsachtige kliffen in het zuiden bieden een geweldig uitzicht over de surf breaks van het eiland. Dit zijn Shipwrecks en Lacerations.

#9 Kelingkling Beach het meest selfie waardige strand

Kelingking beach is een afgelegen strand vlakbij het dorpje Bunga Mekar. Het ligt aan de zuidwest kust van Nusa Penida. Jij kunt een van de meest mooie uitzichten aanschouwen vanaf dat punt van het eiland.

Kelingking beach toont zandstenen kaap die is begroeit en daardoor groen ziet. Dit steekt mooi af tegen de diep blauwe kleur van het water van de indische oceaan.

Deze unieke formatie doet denken aan een T-rex, de grote dinosaurus van jurasic park. Vandaar ook de bijnaam T-Rex Bay. Het strand ligt afgelegen op 400 meter naar beneden langs de ruige klif.

Onderneem deze wandeling alleen als jij van avontuur houdt  en fit genoeg hiervoor bent.

Ontdek het strand van Kelingking Beach. Geniet van het uitzicht, maak foto’s en selfies vanaf boven en haal het meeste uit jouw bezoek.

Als jij geen genoeg kan krijgen van het uitzicht dan kan jij deze zien van een platform die hier speciaal voor is gemaakt. Voor jouw vieligheid is deze omheind met een hek gemaakt van bamboo.

Als jij dan toch naar beneden wilt kan jij via het pad naar beneden langs de kliffen. Zorg wel dat je dit doet met laagtij. Het pad kan stijl zijn. Je moet zelfs een beetje berg beklimmen zeker als jij terug wilt komen.

Om de bezoekers te helpen heeft de bevolking een hek gebouwd langs het pad. ALs jij eenmaal het strand hebt bereikt, is het gehele strand voor jezelf.

Zorg dat je genoeg water bij je hebt en een goed stel schoenen.

#10 Lacerations surf over de golven

Lacerations is de naam van een van de twee surf spots in Nusa Lembongan. Als jij een redelijk goede surfer bent met ervaring dan zijn deze golven leuk om te berijden en jouw kunsten op te vertonen.

De beste tijd dat jij dit kan doen is tussen maart en oktober.

Je kan er komen door een boot te pakken vanaf Jungut Batu of Mushroom Bay.

#11 Le Pirate Beach Club

Le Pirate beach club is een van de bekendste resorts op de Nusa eilanden. De beach club trekt vele reizigers aan die toe zijn aan een pauze. De infinity pool en het terras kijken uit over de straat van Cinigan.

Als bezoeker mag je een duik nemen en chillen in de zon en genieten van een cocktail.

Je kan er natuurlijk ook overnachten in dit resort als jij dit wilt.

#12 Mushroom Bay

Mushroom bay is een klein strand met een witzandstrand. Als en baai, is het veel meer verborgen en afgezonderd dan haar buurvrouw, Jungut Batu. Zeker als de mensen weg zijn die voor een dagje komen naar het eiland vanuit bali.

Aangelegen aan het strand vind je bungalow style huisjes waar jij kan slapen en direct aan het strand ligt.

#13 Nusa Lembongan Mangrove Forest

Het mangrove bos van Nusa Lembongan is weelderig groen en bedekt het noordoosten van Lembongan. Ga op ontdekkingstocht door het mangrove bos en zie welke vogels, bomen en planten jij ziet.

Tip: dankzij het bladerdek is het er altijd lekker koel. Ook als het onwijs warm is ergens anders op het eiland.

Je kan onder begeleiding van een gids een boot pakken, deze verteld je alles wat je moet weten over het mangrove bos en laat je zien welke dieren er leven.

Als het eb is kan je de wortels van de bomen zien. Dit geeft een heel gaaf beeld waardoor je je in een andere wereld begeeft. Als het eb is heb jij wel mindere bewegingsvrijheid dan bij vloed.

Naast varen heb jij ook de mogelijkheid om hier te duiken of snorkelen. Dit is heel gaaf omdat je alle kleine en jonge visjes ziet die verscholen zitten en bescherming zoeken tussen de boomwortels.

#14 Nusa Lembongan Seaweed Farms

De zeewierboerderijen zijn naast vissen de bekendste inkomstenbronnen van het eiland. Je vind ze overal rondom het eiland. Het meeste van het zeewier wat hier wordt verbouwd is voor de aziatische markt. Ergens moet dit verbouws worden voor rondom jouw sushi.

Veel van het zee wier wordt opgedroogd op de kust.

#15 Nusa Penida Festival

Dit festival was gecreeerd om de Nusa eilanden te promoten. Het festival duurt vier dagen. Het biedt een verscheidenheid aan culturele optredens van de lokale bevolking maar ook de natuurlijke attracties zijn beschikbaar voor de bezoekers.

#16 Atuh Beach

Atuh beach is een verstopt strandje in het afgelegen zuid oosten van Nusa Penida. Het strand is afgelegen en wordt geborgen door kliffen bedekt in weelderig groene planten. Het witte strand zelf is te bereiken dankzij de trap die opzettelijk is gebouwd door de bewoners van het eiland.

Het strand is goed perfect om tot rust te komen en geeft je een spectaculair uitzicht als bonus. Hoewel het water niet altijd veilig is om te zwemmen.

#17 Paradise Beach

Paradise beach kent stranden met wit zand strand ligt op de grens van het mangrove bos aan de noordkust van Nusa lembongan.

Het is een goede plek van zonaanbieders.

Je wordt ook verblijd met het onvergetelijke uitzicht over de contouren van bali. Paradise beach is een goede plek voor een wandeling langs het water.

#18 Playgrounds de leukste surfspot van de Nusa Lembongan

De meest bekende en populaire surfspot van Nusa Lembongan is Playgrounds. Deze plek kan jij bereiken per boot.

Deze plek ligt vlakbij mushroom bay. Het kent kleinere golven dan de andere surfspot waardoor je er makkelijker kan surfen als jij nog niet heel veel ervaring hebt.

Dit heeft alles te maken met de toegankelijkheid, diepte en moeilijkheidsgraad en de afstand tot het rif. Hierdoor is deze surfspot een veiligere plek.

#19 Pura Paluang Temple De meest bijzondere tempel van Bali

De Pura Paluang tempel zou zomaar de meest unieke tempel zijn in heel bali. Deze tempel wordt ook wel de Bali Car Temple genoemd door de reizigers die het bezoeken.

Dit komt doordat de altaren in vorm zijn van een huis en auto’s. Het is een van de meest leuke attracties op Nusa Penida.

De tempel wordt vaak aangedaan door de reizigers die Kelingking beach bezoeken.

Vlakbij de tempel ligt ook een monkey forest en kijkt over de indische oceaan.

Het is bekend dat er al auto’s stonden op de tempel als altaar voordat er autos reden in Indonesie. Sommige van de locals horen zelfs het geluid van motoren als zij langs de tempel lopen in de nacht.

#20 Shipwrecks

De naam van deze plek verraad al wat er te vinden is. Een scheepswrak. Het wordt gekenmerkt door een vastgelopen boot op het rif.

Als jij hier naartoe wilt komen kan dat per boot vanaf het strand van Jungut Batu.

Je kan er surfen maar het is af te raden als jij een beginner bent. Blijf voor je eigen veiligheid weg bij het rif. Deze is niet te missen doordat het wordt gemarkeerd door een boot.

#21 Sunset Beach

Sandy Beach of Sunset beach staat ook bekend als Devil’s Tear. Dit afgelegen stuk strand is een goede plek om lekker te chillen en een hele middag te spenderen in de schaduw van de palmbomen.

Daar is er een beach club waar jij lekker kan uitkijken over de zee met een ijskoud drankje in je hand.

#22 Tamarind Beach

Tamarind Beach is een uitgestrkt stuk strand ten oosten van mushroom bay. Het strand strekt zich uit over 300 meter. Dit strand is perfect als jij wilt surfen aangezien je vanaf jouw bungalow de zee in kan duiken en naar de golf break kan paddlen.

#23 Yellow Bridge

De gele brug die tussen Nusa Lembongan en Nusa Ceningan ligt is een icoon. Het verbind de twee eilanden met elkaar. De brug bevind zich in het zuidwesten  van Nusa Lembongan en biedt een onwijs mooi beeld op het diep blauwe water dat je er onder vind.